Klubbhåndboka skal svare på de viktigste spørsmålene om klubben og gjøre det enkelt å finne ut hva som gjelder internt i klubben. Den skal sikre at det er kontinuitet i det som bestemmes og gjøres.
Klubbhåndboka er laget av styret etter innspill fra komiteer, utvalg, trenere, utøvere og foreldre i klubben. Håndboka er et arbeidsverktøy for alle medlemmer, utøvere, foreldre, styret, komiteer, utvalg, ansatte, trenere og dommere i klubben vår.
Håndboka skal benyttes til å forstå og kommunisere hva som er viktig i vår klubb, hvilken klubb vi er, hva vi skal oppnå, hva vi tilbyr, og hvordan vi gjør ting.
Dette dokumentet er også ment å være et levende dokument som skal kunne endres av styret mellom årsmøtene.
Klubbnavn: Lillehammer Innebandyklubb
Stiftet: 29.mai 1996
Idrett: Innebandy
Adresse: Storgata 158, 2615 Lillehammer
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bankkonto: 2095.58.24335
Bankforbindelse: Sparebank 1 Gudbrandsdal
Internettadresse: www.lillehammeribk.no
Organisasjonsnummer: 993633666
Medlem av: NIF og olympiske og paralympiske komité
Tilknyttet: Innlandet Bandyregion
Årsmøtemåned: April
Visjonen for Lillehammer Innebandyklubb er at flest mulig skal få være med å trene ut ifra sine egne ferdigheter og behov. Med mulighet for å utvikle seg i et sosialt fellesskap med likesinnede, og sammen skape idrettsglede.
Klubben skal gi interesserte barn, unge og voksne et best mulig tilbud om kurs, trening og kampmuligheter.
Leder: Petter Moen Hagen
Nestleder: Tom Slåen
Kasserer: Grete Moen Hagen
Styremedlem: Jan Tore Hagen
Styremedlem: Anders Espe
Vara: Oskar Lien
Antall styremedlemmer fastsettes av årsmøtet.
Styrets arbeid
Styret i Lillehammer Innebandyklubb skal planlegge og ivareta lagets totale drift, herunder mål- og strategiarbeid, budsjett og regnskap samt oppgaver beskrevet i §1 NIFs lover, lovnorm for idrettslag.
Styret har ansvar for at det finnes retningslinjer for aktiviteten i klubben:
Leder
Nestleder
Kasserer
Styremedlemmer
Valgkomité
Valgkomiteen har en av klubbens viktigste oppgaver. Den har ansvaret for personalmessig og funksjonell utvikling av klubben ved å rekruttere nye styremedlemmer/-medarbeidere etter nøye vurderinger av medlemsmassen.
Valgkomiteen plikter:
Årsmøtet
Medlemskap i Lillehammer Innebandyklubb er først gyldig og regnes fra den dag kontingent er betalt. Ved innmelding må medlemmene oppgi navn, fødselsdato, adresse, e-post, mobilnummer og navn på foresatte for de under 18 år. Dette for å få et bra og oversiktlig medlemskartotek.
For å ha stemmerett på årsmøtet, og være valgbar, må et medlem ha vært tilsluttet idrettslaget og ha betalt kontingent. Strykning kan finne sted av medlem som skylder kontingent for mer enn ett år. Medlem som strykes kan ikke tas opp igjen før skyldig kontingent er betalt. Hvis medlemmet skylder kontingent etter forfalt to års kontingent, skal medlemskapet bringes til opphør ved strykning fra idrettslagets side.
Medlemskontingent
Medlemskontingenten fastsettes av årsmøtet og betales forskuddsvis. Kontingenten skal betales for hvert enkelt medlem. Klubben kan vedta ulike typer kontingenter, for eksempel for barn, ungdom og voksne. Man kan også vedta en familiekontingent i klubben, som en rabattordning. Det er ikke et felles medlemskap for hele familien, men et eget medlemskap for hvert enkelt familiemedlem. Alle skal registreres med navn, fødselsdato, adresse og e‑postadresse, siden revisoren skal kontrollere medlemslistene mot regnskapet.
Medlemskontingenter sesongen 2022/23
Barn, ungdom og voksne: 250,-
Andre avgifter/egenandeler kan kreves for deltakelse i lagets aktivitetstilbud. Det kan være treningsavgifter for de ulike aktivitetene, inngangspenger ved arrangementer eller egenandeler i forbindelse med deltakelse i konkurranser og på kurs. Slike avgifter trenger ikke årsmøtevedtak.
Treningsavgift
Treningsavgiftene fastsettes av gruppene på bakgrunn av faktiske kostnader med aktivitetene. Dersom medlemskontingenten kreves inn sammen med treningsavgiften, skal begge være spesifisert på fakturaen.
Treningsavgifter sesongen 2022/23
Gutter/Jenter 7: 1000,-
Gutter/Jenter 9: 1000,-
Gutter/Jenter 11: 1000,-
Gutter/Jenter 13: 1500,-
Jenter 13-19: 900,-
Gutter 15: 1500,-
Gutter 17: 1500,-
Dame: 1500,-
Herre: 2250,-
Student: 900,-
Har man vært med på tre treninger vil dette utløse trenings- og medlemsavgift. Begynner man etter nyttår, betaler man full medlemsavgift, lisens og halv treningsavgift. Lisensspillere betaler selv lisensen før første kamp i sesongen. Leder sørger for å få tilsendt lisensen i god tid før seriestart.
Årsplan
Faste gjøremål styret og klubben har i løpet av året med fordelt ansvar.
Måned Hva Hvem
Mars Serieslutt
April Sesongslutt
April Regionsmesterskap
April Årsmøte Klubben
April Årsmøte Innlandet Bandyregion
1.mai Søke momskompensasjon Leder
1. mai Søke om halltider Leder
1. mai Søke om husleiekompensasjon Leder
September Oppstart Alle lag
September/oktober Lisensarbeid Leder
Oktober Seriestart Alle
Oktober Sende ut kontingenter Kasserer
Desember Idrettsregistrering Leder
Dugnad
Lillehammer Innebandyklubb drives i hovedsak av frivillige. Denne ubetalte innsatsen bidrar til at idrettslaget har gode aktivitetstilbud og blir et godt sted å være. Det er mange oppgaver som skal løses i Lillehammer Innebandyklubb, blant annet å vaske drakter, rydde i klubbua i Kristins Hall, kjøring til og fra kamper samt kiosksalg og sekretariat under hjemmekamper. Dugnadsarbeid gir mange gode opplevelser og en følelse av å bidra til fellesskapet. Din innsats for Lillehammer Innebandyklubb blir satt stor pris på!
Lillehammer Innebandyklubb har i utgangspunktet disse faste dugnadene:
Disse dugnadene er den største inntektskilden klubben har. En sunn klubbøkonomi er avgjørende for å kunne tilby kvalitet til medlemmene, og vi oppfordrer alle til å bidra til at klubben får sponsorinntekter og eventuelle dugnadsoppdrag.
Alle sponsoravtaler skal likevel godkjennes av hovedstyret, og enkeltpersoner kan ikke inngå egne avtaler uten godkjennelse fra hovedstyret.
Anlegg og utstyr
Klubben holder til i idrettshallen på Nordre Ål skole. Klubben disponerer et eget vant, egne mål og har utstyr til utlån for eventuelt nye spillere som vil prøve innebandy for første gang. Klubben betaler også for draktene klubbens lag spiller i. Medlemmer har ansvaret for at klubbens utstyr behandles på en ordentlig måte. Kommunens anleggsservice står for vedlikehold av banedekke, men vi oppfordrer alle klubbens medlemmer til å benytte seg av hallsko innenfor vantarealet for å beskytte banedekket på best mulig måte.
Personlig utstyr som utøvere må betale for selv
Klubben har en utstyrsavtale med innebandyleverandøren Salming og Lillehammer Sport. Dette tilsvarer at Lillehammer Sport vil ha et bredt sortiment fra Salming i sine lokaler. Det innebærer køller, drakter, dresser og sko. Klubben ønsker at alle klubbens aktive medlemmer skal benytte seg av utstyr fra Salming, og Lillehammer Sport vil hele tiden sørge for konkurransedyktige priser på klubbutstyret.
Alle barn som er medlemmer av lag tilsluttet NIF, er forsikret gjennom Norges Idrettsforbund frem til den datoen de fyller 13 år. Etter fylte 13 år må spillere betale lisens til Norges Bandyforbund.
HUSK AT DU IKKE ER SPILLEBERETTIGET FØR BANDYLISENSEN ER BETALT!
For utfyllende informasjon om NBFs lisensforsikring se:
http://www.bandyforbundet.no/diverse/Lisensforsvilkaarnbf.pdf
Kommunikasjon og informasjon
Klubben informerer medlemmer via medlemsapplikasjonen Rubic LagetMitt, mail og på vår nettside. Innad i lagene blir det opprettet grupper for hvert lag på Facebook i tillegg. På de yngre lagene er foreldre og foresatte med i disse gruppene. Er du ikke på Facebook, er det utøvers/forelder/foresatts ansvar å informere om det til trener og/eller oppmann. Klubben har også en hovedside på Facebook som vil bli brukt til å legge ut bilder og oppsummering fra kamper, turneringer og lignende. Denne siden skal ikke brukes til å kommunisere internt i klubben. Den skal være vårt ansikt utad i sosiale medier.
Politiattest
Styret er pliktig til å avkreve politiattest fra alle trenere, styremedlemmer og oppmenn. Politiattest skal avkreves av personer som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Med mindreårige menes barn og unge under 18 år. Vi skal ha attest fra trenere, styremedlemmer, reiseledere og de som ofte kjører andre sine barn.
Retningslinjer for trenere og oppmenn
Retningslinjer for foreldre og foresatte
Vedtatt av Idrettstyret 16. mars 2004, sak 54
1. Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité skal fremstå som en organisasjon som arbeider mot bruk av alkohol i idrettslig sammenheng. (NIFs lov §11-2 g)
2. Barn og unge som deltar i aldersbestemte klasser (under 18 år) skal møte et trygt og alkoholfritt idrettsmiljø. Trenere, ledere og utøvere skal fremstå som gode forbilder for barn og unge og ikke nyte alkohol i samvær med utøvere i denne alder.
3. Medlemmene i organisasjonen skal informeres om de skadevirkninger alkohol har på prestasjonsevnen, sikkerheten og det sosiale miljø.
4. Tribunekulturen skal være trygg, familievennlig og alkoholfri. På tribunene skal det derfor ikke nytes alkohol i tilknytning til konkurranseaktiviteter. I lokaler tilknyttet idrettsanlegg gjelder de kommunale skjenkebestemmelser dersom lokalet leies ut til private.
5. Idretten skal ha en restriktiv holdning til samarbeidsavtaler med bedrifter som har en vesentlig del av sin virksomhet knyttet til salg av alkoholholdige drikke/ produkter. Alle organisasjonsledd pålegges å følge norsk alkohol-lov med forskrifter og retningslinjer. Arenareklame og utstyrsreklame utføres iht gjeldende lovverk. Særforbund og kretser informerer underliggende ledd, herunder klubber og lag. Norsk alkohollov gjelder for alle som deltar på idrettsarrangement i Norge. Det vil si at også internasjonale aktører må forholde seg til den norske lovgivningen når de deltar på idrettsarrangement i Norge.
Forbudet mot reklame for alkoholholdig drikk finner vi i alkohollovens § 9-2. All reklame for alkoholholdig drikk er forbudt. Alkoholholdig drikk er definert som drikk med alkoholinnhold over 2,50 volumprosent alkohol. I utgangspunktet rammes ikke reklame for lettøl av forbudet. Det er imidlertid forbudt å reklamere for andre varer med samme varemerke eller kjennetegn som alkoholholdig drikk. Dette stiller særskilte krav til lettølreklame.
Lillehammer Innebandyklubb
Tlf.: 958 71 117, leder Petter Moen Hagen
E-post: lillehammeribk@gmail.com
Adresse: Storgata 158, 2615 Lillehammer
v/kasserer Grete Moen Hagen